2009-12-31
 10:52:50

Gott nyår ...

Usch hade en riktigt hemsk dröm inatt, drömde många mardrömmar i början av graven men nu var de länge sedan.
Drömde att jag börja störtblöda och att hon var borta när jag skulle föda henne, jag hade aldrig varit gravid allt var på låtsas och det var min syster som egentligen hade varit gravid.
Men senasre i drömmen var jag ändå gravid och jag tog ut henne själv genom kejsarsnitt och åkte till min mormor och fika, med bebisen under armen när jag körde..

Idag är det nyår och det ska firas ut i Bara hos Kenny och Sandra med hundar och barn, ska åka ut med Wilma till hundrastplasten precis innan så hon får springa av sig ordentligt så hon sover mesta av kvällen för tre hundar kan betyda koas haha..





Ett riktigt gott nytt år till er alla önskar mig och lilla L-L i magen..


Kolla igenom gamla bilder från i våras..
Mina armar har fördubblats och för att inte tala om benen som snarare är två stockar och mina lovehandles, men det kommer något galet underbart ur det hela och allt får gärna tredubblas bara vårt lilla hjärta mår bra därinne ..

2009-12-30
 12:29:50

Tvätta och ny vecka.

Idag håller jag och älsklingen på att tvätta upp alla bebis kläder i strlk 50/56, lakan och täcken ,är trots allt bara cirka 35 dagar kvar och man vet aldrig om hon får för sig att titta ut lite tidigare så det är skönt att ha det klart..

Igår kväll gick jag och Magnus igenom vad vi vill ha med i förlossningsbrevet , blir några få punkter.. Vill inte skriva en hel uppsats så tar bara med det vi anser som allra viktigast.. De blir ändå aldrig som man tänkt sig och det känns som om barnmorskorna vet bäst när de tkommer till kritan..



Vecka 36(35+0)

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.

www.blimamma.se

2009-12-28
 20:20:01

Totalt koas...

Idag har bara varit en dag av total koas och jag är helt slut i huvudet och haft lite sammandragningar nu på kvällen..
Vi har varit hos Magnus bror med familj och hälsat på men hundarna funkar inte ihop deras hane springer efter Wilma HELA och ska slicka och lukta och han pipper konstant.. Så efter några timmar bestämde vi oss för att åka hem för alla var helt slut..


Funderar starkt på om jag ska chansa att gå på bio i morgon och se avator.. Jag har ju en liten förkärlek för fantasifilmer,men säg dte inte till någon ;)

2009-12-27
 15:56:35

Shopping..

Vi tog en runda bort till Entré för att kolla på rean men som vanligt hitta jag inget på rean..
Blev dock lite annan shopping lite smink och ett par leggings med nitar på och lite till lillan så klart.
Jag är så grymt shopping sugen, känns inte lönt att handla mer mammakläder när det är en dryg månad kvar så jag får snällt vänta ett litet tag till...


 






2009-12-26
 23:55:32

Nu ska jag

krypa ner under täcket i soffan med älsklingen ( med en hickande bebis i magen) se en skräckfilm och med gott samvete trycka i mig en sådan här







Har inte haft en endaste sammandragning eller mensvärksliknade värkar idag, skönt.. Trodde nästan att bebisen ville titta ut nu i dagarna men måste bara vara riktigt starka förvärkar.. är svårt att veta som först föderska vad som är vad..

2009-12-26
 14:05:13

4 år

Idag fyller världens finaste och underbaraste vovve 4 år





Sen är det bara 40 dagar kvar till BF...

2009-12-25
 22:41:33

Då var denna julen slut...

Julen firades i år hemma hos mig och Magnus och som vanligt åt man alldeles för mkt men ändå skulle man trycka i sig x antal godisbitar efter gröten..

Idag har vi varit på Elyssé och ätit med släkten Kristensson , fick rosa söta nappar där det stod Lykke på av Josse...

Annars har bara jag och Magnus legat i soffan och spelat Band Hero och jag har försökt att lära mig att spela zombi spel på Ps3an.. Har både igår och idag haft enorma menssmärtor och huggningar så har inte orkat göra så mkt annat än att bara just ligga ner.. Igår hade jag 3-4 sammandragningar men inga alls idag, konstigt..

Hoppas alla haft en riktigt toppen jul..

2009-12-23
 14:29:25

Vecka 35

(34+0)

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

blimamma.se





haha har precis vaknat på bilden därav alla liggmärkena



Det är värsta partyt i magen Lillan börkar som en tok, fast än jag känner henne en massa och ser hur hela magen rör sig och hur hon trycker runt sig där inne så magen för de sjukaste formerna blir jag lika facinerad varje gång.

Snart kommer Magnus och Wilma hem och då ska vi gå bort till Entré och handla de sista julklapparna , sen ska vi bort till pappa med hundarna .. Jag vill spela bingo lotto ikväll men Magnus total vägrar men vi får allt se om det :)

2009-12-23
 08:20:41

Dagen före dopparedagen....

Vaknade imorse när Magnus gick till jobbet och kunde så klart inte somna om , hade tänkt att sova till länge länge länge eftersom Magnus har med Wilma på jobbet så jag slipper gå ut och gå med henne..

Igår kväll så var Jenny här och åt tacos och det var väldigt trevligt..
Jenny hade med sig världens absolut sötaste present till vår lilla Lykke eller Stina som Jenny hellre vill kalla henne haha.. Tusen tack Jenny har suttit ocg gullat med den hela morgonen..




Inte ens född och redan så bortskämd av Jenny, förra veckan fick hon ju en adidasdress och två bodies av Jenny..



De visa just Pampersreklamen på TV och det finns inget på TV som får mig att gråta så mkt som den reklamen, så nära men ändå så långt bort tills vårt <3 är här med oss..

2009-12-22
 15:27:25

Ännu ett besök hos BM.

Var hos BM i morse SF måttet hade ökat 2 cm och ligger nu på 34 cm och hjärtslagen låg på 146 och alla mina värden och annat trams var toppen :)

Hon kände även så att min livmoderstapp inte hade mjukna upp och det hade den inte och tur var det för då hade förlossningen varit riktigt nära..

Men hon ligger neråt och fixerad och liksom trycker på tappen och på blygbenet så det blandat med förvärkarna kan vara anledningen till att det gör så ont..


Skulle ha ett pepparkakshus innan men de var slut på coop så tänkte bege mig bort till hemköp snart och kolla om de har några där...

Just det fick hem en liten ny skjorta i strlk 56 som jag vunnit på tradera för 24 kr, riktigt galet söt var den..

2009-12-21
 16:02:37

Ta sig en tur..

Inatt har jag verkligen sovit som en prinsessa de ända ggr jag vaknat är för att springa på toa men det gör man i sömnen nu mera.

Surfa runt på lindex hemsida man borde nog ta sig en tur till där snart var så mkt sött







Hitta även en bild på det mamma köpte där i förra i veckan


2009-12-20
 13:38:44

Snö , snö , snö och snö..

 Vilken natt har vaknat varannan timme av kramp i benen och halsbrännan från helvetet..
Så halva natten har jag sprungit runt i lght som en riktig idiot allt för att få bort krampen. Jag som sa  häromveckan till min mamma att vara gravid är ju en dans på rosor , hon skratta bara och sa att jag har det jobbigaste framför mig.. Så det har jag fått äta upp nu, de sista två veckorna har jag verjkligen känt att jag är gravid.


Skit vad snöar ute och hunden bara älskar det vi var ute me runda precis och hon sprang runt som tok i snön..







Nu ska vi ta en runda till burlövscenter sen blir det glöggfika hos magnus syster i S Sandby

2009-12-19
 15:46:55

......

De mensvärksliknade smärtorna har bara blivit värre, smärtan i ryggen sitter i en lång stund för att sedan avta och ibland komemr den tillbaka direkt och ibland flera timmar senare.. Spec igår kväll och nu i morse så har jag haft huggningar i sidorna typ vid äggstockorna och i underlivet som strålar ner i låren.
Magen har bara blivit stenhård vid 1-2 tillfällen.
Antar att det är kroppen som övar sig för vad som komma skall. Vill inte ringa och höra med förlossningen så för höra mer med min BM på tisdag..

Såg en riktigt bra film igår Inglorious bastards, rekommenderar verkligen folk att se den. På tal om film går en film nu på bio som jag verkligen vill se får se om jag vågar mig ut och se den ändå.

2009-12-18
 13:24:35

Sova

Idag har jag och hunden inte gjort mkt mer än att sova, mår riktigt dåligt idag och tänker faktiskt sova ända fram till jag ska börja jobba ikväll..

På tal om jobb idag är det bara en månad kvar tills jag går på mammaledighet.

Nu ska jag ta en runda med vovven i snön sen ska vi hem och fortsätta att sova..

2009-12-17
 15:25:48

Undrar som ligger på marken?!

Jag undrar hur mina fötter ser ut?!
Var ett tag sedan jag såg dem ;)


2009-12-17
 09:45:19

Snö..

Äntligen har där kommit lite snö som faktiskt lagt sig ner på marken och stannat där och det är väldigt uppskattat av Wilma, hon blev som en kossa på grönbete..







Emmie ch Natta var är hemma igår ikväll och det var lika trevligt som vanligt.. Emmie hade precis varit i Thailand och köpt ett par söta skor till Lillan och en mobil i vagnen som vi har fått gömt eftersom hunden blev helt galen när hon såg..



2009-12-16
 14:50:16

Vecka 34

(33+0) Nu tycker jag att tiden bara flyger förbi och nu är dte inte lång tid tills hon är här..
Hon hicker nästan varje dag och hennes bökande och stökande i magen blir starke och kraftigare ..

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

blimamma.se


     





2009-12-15
 16:51:31

Måndag

Skulle ut och handla julklappar med mamma idag men idag har inte varit en bra dag haft ont i ryggen, förvärkar och så har jag varit galet trött trots väldigt mångar timmars sömn i natt..
Fick iaf handlat en klänningsliknade sak ikväll när jag ska ut och äta med jobb, en julklapp och kommit på vad jag ska handla till pappa.. Frida och mamma är klara och jag och Magnus bestämde att vi ska handla något tillsammans till oss istället.

Mamma handla även världens sötaste lilla dress till Lillan inne på Lindex..




2009-12-14
 15:21:51

Presenter till lillan..

Var och fika med Jenny innan på mormors bageri på entre och det var lika trevligt som vanligt .
Jenny hade köpt super fina saker till Lillan, måste erkänna att jag blev rätt så rörd..








Hon kommer bli finast på stan med sin lilla adidasdräkt

2009-12-14
 11:37:14

Ultraljud

Var på UL i morse och allt var perfekt med vår lilla flicka. Sist vi var på Ul så sa de att det var 75 %  på att det var en flicka men denna gången var de 100 % säkert ,vi fick även ett bildbevis på det..

Hon vägde 2132 och låg 5% över viktkurvan, hon som gjorde UL trodde att hon skulle väga runt 3,5 om hon kommer när hon ska..

Vi fick även se henne i 3 D och hon är verkligen jätte fin.. Stora pussläppar med samma form som Magnus..
Hon låg och stängde munnen en massa.
Hon ligger med huvudet neråt ( hade redan BM sagt) och som ett C inne i kroppen.




Fot




profil


2009-12-13
 13:34:03

Saker jag längtar efter

Att vara gravid är det mest fantastiska och underbara jag upplevt.. Sen torsdagen den 28 maj när det var ett vackert plus på gravtestet har jag svävat på små rosa moln..
Det finns några saker jag längtar efter och det är:

*Sova på mage
* Ha riktigt ordenligt sex
* Ta upp något från golvet utan det tar en halvtimme
* Dricka en riktigt kall öl
*Shoppa loss ordenligt
*Äta en hel brie ost
*Sova utan 30 kuddar under benen
*Ut och gå en snabb och lång runda
*Gå på bio
*Dansa hela natten lång

2009-12-12
 14:37:02

IKEA

Igår blev jag riktigt sugen på Ikea korv så vid femtiden åkte vi ut till svågertorp för att äta korv och ta en snabb runda där inne , vi var tvugna att handla något så vi kunde ta ut pengar så det blev en handduk me luva till den lilla..


Min BM ringde mig igår för att höra hur det varit med värkarna sen i tisdags när jag var där senast och hon sa att jag skulle ringa in till KK om de blev starkare eller kom oftare.

Idag känns det mkt bättre hade rätt ont i morse men varit lugnt nu i flera timmar och har tillochmed kunnat gå en lång runda med hunden i vaggande takt, så ser in en mega anka på stan så är det jag..

Så resten av dagen är det vila som gäller

2009-12-11
 13:35:02

Aj aj aj aj..

Idag är ingen bra dag har haft mkt förvärkar och det trycker och bränner i magen.. Den lilla sparkar på som vanligt där inne men fortsätter det får jag ta och ringa sjukvårdsupplysningen..
Känner mig väldigt lättad över att jag tog sem idag för jag hade inte klarat av att jobba ..

Har varit med mamma på babyringen en liten sväng idag och hon handla lite julklappar till oss som vi behöver till den lilla..

Nu hade jag tänkt att mysa ner mig i soffan med hunden och om en stund kommer pappa hit med fika

2009-12-11
 01:00:49

Kan inte sova.

Ligger här i sängen med min älskling och kan inte somna, lillan håller mig vaken samt ömande revben och dunkande brödt.. Hunden och Magnus sover gott medans hjärtat bökar runt som en galning därinne, hela magen rör sig hit och dit och det ser ut dom det lever en alien inne i min kropp..  

Blev så sjukt sugen på pannkakor innan så kl 23 stället sig magnus och jag och lagar pannkakor sjuk gott..

I morgon har jag sem, skulle egentligen åkt till gbg men det blev aldrig av så i helgen blir det en riktigt slapphelg då både jag och vovven måste ta det lugnt.. Hur ska jag klara av att ta det lugnt i ca 55 dagar till?!

2009-12-10
 13:31:48

Vilken ska man välja?!

Hade tänkt att önska mig en babybjörn bärsele av mamma i julklapp.
Valet står mellan dem här två


En air eller en active

Någon som har erfarenhet av någon av dem?! Ris eller ros?!

2009-12-10
 11:02:44

JUL?!

Nu är äntligen Wilma hemma och det är så himla mysigt..

Idag är det bara 2 veckor kvar till jul helt galet och jag som inte ens börjart fundera på vad man ska köpa i julklapp..
Tänk att nästa jul har man en liten att mysa och gosa med. Ska bli så mkt mkt bättre att fira jul med ens lill barn.. Känns helt overkligt när tänker på..

Idag blir det bara vila för min del som gäller fram till jobbet, bm sa att jag skulle vila så mkt jag kunde fram till förlossningen pga av förvärkarna.. I morse hade jag en starkare än någonsin..
Märks verkligen att hon växt en del därine sparkarna och böket är hårdare och tydligare..
På kvällarna är revbenen och höftbenen riktigt öma..

2009-12-09
 13:43:45

Äntligen

Om en timme ska jag äntligen åka och hämta min lilla Wilmis, de ända de hitta på henne var att hon hade kvalsterallergi.. Men hon har fått antibiotika under två dygn så det har tagit eventuella inflammationer i buken..
9600 kr gick detta kalaset på , tur att man har försäkrat henne.
Hon ska gå på något speciall kost i en vecka och få´allergi tab varje tisdag i tre veckor.


Just det vann budet på en ny Alfons filt igår. Ja valde den röda så att den macthar vagnen hihi..



2009-12-09
 11:52:49

Vecka 33

Vecka 33 ( 32+0)


Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.








Veten ringde kl 5 igår och sa att Wilma mår mkt bättre hon kräker inte mera och äter men hon ville göra ett ultraljud på henne idag så nu sätter jag bara och väntar på att hon ska ringa och berätta hur det gick.. Vill ha hem min lilla hjärta idag..

2009-12-08
 16:28:29

Alltid samma sak..

Ringde vårdavdelningen innan och de sa att de gärna ville ha Wilma över natten mer kunde hon inte säga så väntar på att veterinären ska ringa upp mig och berätta mera. Känns som en evighet..

Har lagt några bud på tradera får bara hoppas att jag vinner dem, lägger ofta bud men vinner typ aldrig .


Skulle fixa lite mat innan och som alltid är magen "ivägen"



Och blir så här smutsig efteråt..


Någon som har tips på en sida som säljer mysiga och söta bebisfiltar och snuttar?!

2009-12-08
 11:54:48

Tomt...

Åkte in med Wilma till djursjukhuset och de röntga henne, tog blodprover och kände och klämde..
De hittade inget på röntgen men de fick inte reda på blodprovssvarerna fören idag så de ville behålla henne över natten för att ge henne dropp,smärtstillande och antibiotika..
Wilma ville inte alls stanna utan försökte gömma sig för veterinären hela tiden och tårarna bara forsa ner för mina kinder. Det bästa för Wilma var ju att stanna kvar över natten..
Ska ringa dit kl 1 för se om hon får komma hem idag och var blodsvaren visa.

Det känns verkligen otroligt tomt här hemma utan henne, ingen som ligger nere vid fötterna och gosar och ingen hund att gå ut med på morgonen.. Jag hoppas verkligen att hon får komma hem idag.


Har precis kommit hem efter ett besök hos BM och allt var bra. Sf måttet hade vuxit 4 cm sen sist så det ligger på 32 cm nu och hjärtat var 140 slag.. Hon hade även vänt på sig så nu ligger hon med huvudet neråt.

Bm sa att om mina mensvärks likande smärtor kommer tätt eller blir så starka att jag får problem med andningen så måste jag ringa förlossningen.. 

2009-12-07
 14:47:18

Babytossor..

Fick dessa söta tossorna av pappa i lördags som han köpt på Lilla Torg till bebisen..








¨Just det igår hade Lillan hicka inne i magen, häftig känsla det där

2009-12-07
 10:39:17

Djursjukhuset

Skulle egentligen ha träffat Jenny för en fika uppe istan idag men Wilma är sjuk så vill inte lämna hennes själv hemma idag..
Ringde djursjukhuset och fick en tid i eftermiddag.





Idag är det bara en vecka kvar till sista UL längtar så jäkla mkt samtidigt är jag lite nojig över att hon inte har växt som hon ska..
Blir BM besök i morgon ska höra med henne om den så kallade mensvärken den har inte gått över utan blivit värre tycker jag..

2009-12-06
 12:11:54

Söndag

Blev inte något bloggande eftersom jag jobba från 10-22 så efter jobbet gick jag direkt hem och la mig..
Syster är här nu och vi precis ätit en riktigt onyttig men väldigt god frukost så nu ligger vi på soffan och jäser för fullt..
Hade inte tänkt att göra något spec idag innan jobbet utan jag ligger alldeles perfekt här i soffan.

Har blivit kallad till cellprovtagning  i morgon men har inte fått tag i min barnmorska så jag tänker inte gå dit, kommer fler tillfällen......

2009-12-04
 11:39:13

Argt inlägg

Alltså jag bara så j*vla trött på alla som ska lägga sig i att man har hund när nu man ska ha barn..
Får ofta höra vad ska ni göra med hunden nu när ni ska ha barn,ska ni verkligen behålla hunden,tänk så blir hon agressiv osv..
Idag när jag höll på att tvätta fråga min granne var jag skulle tvätta barnkläderna sen, hon menade på att vi kan inet tvätta våra kläder med bebisen för då kan de komma hundhår på bebisen kläder. Men ärligt.

Vi tänker självklart behålla Wilma utan att tveka. Hon har aldrig under sina fyra år visat minsta lilla tecken på agressivitet eller svartsjuka. Hon ÄLSKAR barn, hon låter dem leka med henne och hon blir aldrig det minst arg om de skulel dra lite hårt utan hon pussar dem istället.. När hon hör ett barn gråta brukar hon springa fram och försöka pussa på dem och lägga sig på rygg så dem kan gosa med henne..



2009-12-04
 09:13:05

Ännu en dag....

av ledighet , jobbar hela helgen. Jag tycker inte om att vara ledig för länge känner mig dålig på något sätt.. Längtar verkligen tillbaka till skolbänken hade ju tänkt att på börja mina studier igen nu till hösten men blev jag ju gravid och kände att jag hellre ville jobba fram till lillan kommer.
Men efter min mammaledighet hade jag tänkt att börja plugga igen om jag påbörjar mina lärarstudier igen vet jag inte, har ju ett tag på mig att fundera på det.. Eller jag är ju rätt säker på vad jag vill läsa till men vill verkligen tänka igenom det riktigt noga så jag inte "hoppar" av ännu en utbildning.
Fast vissa dagar vill jag påbörja lärarstudierna igen eller ja jag vet inte ritkigt..

nej nu ska jag ne ri tvättstugan och fortsätta att tvätta . Tänkte börja tvätta lillans kläder och lackan och 3-4 veckor, ska bli så mysigt..

2009-12-03
 11:52:44

Massa magar..

Idag är jag ledig och jag tänker faktiskt inte gör något annat än att ligga på soffan och äta praliner.

Magen denna veckan:









magen växer  mkt nu precis som alla kroppsdelar spec låren och mina överarmar


 
Vecka 24                   Vecka 32







Vecka 21



Har de senaste dagarna haft mensvärks liknade smärtor i magen och lite ont i underlivet. Någon som har erfarenhet av det?!

2009-12-02
 20:28:08

Galna hundar...

Igår var vi hundvakt till min systers hund så det var 4 timmar av total koas..









Baka med Sandra idag det blev snickers, någon saffranskaka och en kola-knäck med nougat som aldrig ville stelna...

2009-12-02
 10:43:30

Ny vecka

Idag går jag in i vecka 32 ( 31+0)

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.


www.blimamma.se

2009-12-01
 14:40:33

Första december

Men ärligt vilken jävla skit julkalender det är i år, visste inte om jag skulle skratta eller gråta i morse.. Tror att jag ska skriva till SVT att de kan visa Sunes jul och mysteriet på Greveholm varje jul.. För det är grejer det.




Vakna kl fem i morse av att Wilma ( vovven) hoppa upp i sängen och skulle tvunget klämma sig imellan mig och Magnus och  försöka trycka bort mig... Varje gång jag lyfte bort henne skulle och fantamig tillbaka..
Sen kräkte hon halva morgonen vilket resulterade i att jag sprang runt och ulka och grät förtvivlat medans jag fick torka upp allt..




Wilma prövar lillans leo dress

Var på måleriservic innan och hitta en tapet som jag gilla skarpt från Boråstapter, ska dra med och visa Magnus en dag..