2010-01-26
 16:00:38

Kom på

att jag inte bloggat på några dagar nu.. Känner mig inte alls på något bra humör för tillfälligt så blir nog en liten blogg paus på någon/några dagar tills jag känner mig mer positiv..

2010-01-23
 14:30:55

När vill du komma ut?!

När hade du tänkt att titta ut våran älskade Lykke?!

Ville bara säga till dig att idag funkar jätte bra för oss.. SNÄLLA kom vårat hjärta



2010-01-22
 18:50:24

Fredag

Dagen idag har varit väldigt slapp, vaknade kl 530 gick ut med hunden och lekte i snön,städa,kolla på the voice och jag måste sluta kolla på det annars kommer jag att klippa mig som josefin..

Var och fikade på mormors med Sandra och lilla Elin, får väl snart klippkort där hihi..
Snart ska vi äta hemmagjord pizza och sen kommer Carro och Stoffen hit och jag hoppas att de vill spela buzz ..







Wilma älskar att bli nerbäddad så hon fick en av bebisen filtar

2010-01-21
 15:22:47

2 veckor kvar..

Vecka 39 ( 38+0)


Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Nu är det alltså bara 2 veckor kvar till BF..
Det märks verkligen att hon växt en massa därinne , hon är för stor för att sparka så det bökas runt mer och hon försöker sträcka ut benen känns det som. Ser ut som hon försöker pressa ut fötterna på min höger sida. Hon är inte lika aktiv som innan men desto starkare, stackars liten som har en sådan liten plats att röra sig på nu..







Och ja tröjan var ren när jag tog på mig den i morse hihi

2010-01-20
 07:16:49

Tvättning på G...

Håller på att tvätta nu, man får inte börja från kl 07.00 man jag känner mig lite busig idag så jag började redan 06.30 ..

Igår så var det tjockisfika (gravidfika) på mormors bageri och det var mkt trevligt, timmarna rinner förbi när man snackar om amning,fsk,bröllop och massa annat.. Tyvärr kunde inte Ida och My följa med denna gången men hoppas de kommer nästa och Ida tar med lilla Elin...

På kvällen kom Becca hit och åt tacopaj och snacka gamla borgar minne..


Håller ju på låta håret växa ut men skit vad Josefin Crawford är snygg i håret, vill men ska inte..

2010-01-19
 00:19:23

Det var den dagen det....

Då var första dagen som mammaledigheten över och det har varit en väldigt bra dag..

Var hos Bm hon sa att hon var helt säker förra gången att det var det sista besöket för min del, hon trodde att jag skulle ha fött redan..
Allt var bra som vanligt, hon låg fortfarande fixerad och hade sjunkigt ännu längre ner med huvudet.

Efter det kom mamma hit på besök för hon skulle hjälpa mig med en försäkringskassan men det hade löst fick vi reda på ...

Nu på kvällen åkte jag,jenny och annsan hem till paulina i Svedala och sätt där och flabba en massa och lillan fick en jätte söt pyjmas av annsan.. 

2010-01-17
 12:17:39

Mammaledighet

Idag går jag mitt sista arbetspass innan jag går på mammaledighet känns riktigt konstigt faktiskt.. Fattar fortfarande inte riktigt att jag snart ska ligga krysta för kung och fosterland..


Igår var en mkt trevlig dag började dagen med en powerwalk runda och efter det blev det smörgåstårta från mormors bageri , jag är beronde..

På kvällen kom Magnus alla syskon med resp samt mina föräldrar och syster hit för att dricka lite sen blev det bowling på entre .
Jag hoppades på att lite bowling samt den långa powerwalk rundan under dagen skulle sätta igång lita, men nej sen jag börjat äta penecillin har det lugnat sig ganska rejält med värkar och sammandragningar.
 Iallafall efter bowlingen gick vi ut och åt och sedan gick vi till en trevlig liten pub där de andra drack öl och anant trevligt medans jag fick dricka kaffe för att inte somna..

Tyvärr glömde vi cameran hemma, som vanligt..

2010-01-16
 00:14:03

Dagen idag ( eller ja igår blir det)

Vaknade vid halv sextiden i morse kollade på house of babies på tv4 fakta och  satt och stor böla för mig själv, vilket jag alltid gör när det är om förlossningar på tv( jag var känslig innan men sen jag blev grav kan jag knappt läsa sydsvenskan utan att storböla) ... Råka tydligen somna om sen med både tv och data på och vaknade inte fören vid 12-tiden..

Sen kom Josse hit och vi gick hem till pappa och satt där och flabba  , sen kom Magnus dit och pappa bjöd på mat, smörgårstårta ( mormors bageri på entre gör Malmös godaste) för min del och pizza för dem andra. Pappa handla lösgodis för hundra kr så ni kan ju gissa hur gött jag mår nu, fyyyy..


Vi skulle låna pappas videokamera för att kunna filma  lilla L på BB ( dock inte nere vid min pip, ingen ska ner där och fota och filma det ska gudarna veta) men den fick vi av honom.. Roligt att kunna filma den lille--

2010-01-14
 16:10:47

Wooohhoo

 

Vecka 38 ( 37+0)

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.








Helt galet vad nära det är nu, kändes som igår när kissade på sticka efter sticka och fick plus..
Trodde inte att jag skulle bli gravid så snabbt men är otroligt lycklig att det gick så snabbt som det gick.
Om max 5 veckor har vi Lillan här hos oss, blir alldeles toklycklig när jag tänker på det..
Nej nu måste jag sminka mig för vilken min som helst kommer Emmie på besök




2010-01-13
 11:53:40

Jag blir galen

Jag måste erkänna att jag tror att jag håller på att bli galen.. Jag har en jävla massa sammandragningar,värkar, så ont i slidan att jag knappt kan gå och molandevärk.. Ibland reglebundet och ibland lite dåd och då. Ofta tror jag att ni sätter det kanske igång för så här ont kan jag inte ha det ända fram till feb, då kommerj ag go bananas..
Så igår som var en förjävlig dag trodde jag faktiskt att det skulle sätta igång under natten men NEJ i morse när jag vakna kände jag knappt något alls, jag blir tokig..

Jag får väl trösta mig med att jag nu förtiden alltid bär runt på ett eget kaffebord

2010-01-11
 20:00:29

Ett besök på KK

Var inne en runda på KK nu ikväll eftersom jag haft så mkt sammandragningar sen i lördags och för jag haft så otroligt ont i underlivet , starka värkar samt att jag idag haft en massa hjärtklappning,svettningar, varit yr och en stark brännade känlsa i magen..

Inne på KK kollade de hjärtslagen ,sammandragningar,gjorde ett UL,kolla blodtryck, odlningar och en gynundersökning..

Allt var toppen med vår lilla flicka. Jag hade för mkt vita något i urinet så fick penicillin mot det och det var antgaligen det som gör att jag haft så mkt sammandragningar..Sen kände han att jag börjat mjunka upp mig ,så en förlossning är nog inte allt för långt borta..

2010-01-09
 23:37:08

Älskling

Denna dagen har inte bjudit på något speciellt spännade, har mest legat i soffan innan jobbet idag och tyckt otroligt synd om mig själv..
Har haft otroligt ont i slidan , känns som någon trycker om upp en kniv och vrider om där inne.. Sen har jag haft en träningsvärksliknade känsla i magen som kommit och gått, ibland i långa perioder och iblanad bara en kort stund.. Hade även en liten blödning igår liknade den i söndags..
Tror magen har sjunkigt ännu mera nu ser ut som det, men vad vet jag..

Ja just det vann högsta budet på ett par oanvända byxot i strlk 60 från lundmyr





2010-01-08
 06:36:57

Mamma fika...

Igår var vid fem gravida tjejer som var och fika i några timmar och det var mkt trevligt, efter fikan gick jag, Ida och My en liten runda istan och jag var mkt duktiga och inte handla något till lillan fast än det klia otroligt i fingrarna..
Hoppas vi hinner fika en gång till innan någon av hos börjat ploppa ut bebisar ;)

Är ledig idag ska åka ut till hundrastplasten med hundarna och försöka sova resten av dagen, de senaste nätterna har varit ungefär lika med noll timmars sömn.. 
Är galet hungri tror nästan jag ska laga köttfärssås och pasta, kan äta det 30 ggr om dagen ...

2010-01-06
 18:27:16

Lundmyr

Gullgrodan.se hade sin sista readag idag, så jag passade på att köpa den här söta Lundmyr of Sweden filten som jag tänkt beställa ett tag för halva priset..







2010-01-06
 15:16:28

Ännu ett steg närmare...


37(36+0)

Vecka 37


Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.



familjeliv.se










Hade en del värkar igår kväll men ville avakta ett lite tag och ringa så Malin och John kom hit på fika
och efter ett tag var värkarna helt borta.. Inatt har jag sovit i 13 timmar och mått oroligt illa hela dagen..
Inga värkar ännu, vilket är skönt men fattar mig inte riktig på min kropp.. Fast det är skönt att slippa att ha ont så klart.
Bm sa att lillan får stanna en vecka till i magen iaf sen är det absolut ingen fara..

2010-01-05
 15:28:54

Ett besök hos BM..

Vi var hos BM imorse, SF måttet var samma som förra gången men detta berodde på att magen hade sjunkigt och huvudet var fortfarande fixerad..
När vi skulle lyssna på hjätat var det uppe i så mkt som 180 slag men efter en lång stund så sjönk det till 149..
Har ju haft mkt värkar sedan lördag och konstant mensvärk och en liten blödning i söndags, så hon prata med läkaren och får jag mer än 4 värkar i timmen ikväll så ska vi åka in till KK. Kan event vara en infektion eller att det hela är på G..

Så nu är BB-väskan packad och står i hallen..
Har inte insett fören idag vad som väntar mig, jag kanske blir mamma innan denna månaden är slut?!

2010-01-04
 00:44:46

1 månad..

Klockan är nu över tolv vilket innebär att det är den 4 jan alltså bara en ynka månad kvar tills BF..

Blev ett samtal till förlossningen innan eftersom det kom lite blod när jag torkar mig, hon sa att det inte var någon fara så länge det inte kom färskt blod.. Antagligen fick jag en liten blödning eftersom jag haft en del sammandragningar och värkar så livmodern är trött eller något, kommer inte riktigt ihåg :)..

Var och såg AVATAR innan ikväll och det gick bra fast än jag hade någon sammandragning och lite ont.. Var en riktigt grym film , bästa filmen jag sett på riktigt länge..

2010-01-03
 13:39:37

2010

Nyår spenderades ute i Bara hemma hos Kenny och Sandra med trevligt sällskap och massa god mat som Sandra och Kenny lagat..

Helt sjukt att det är 2010 och i morgon är det bara exat en månad kvar till BF om hon inte väljer att titta ut innan eller efter.
Att hon väljer att titta ut exat den datumen är inte så troligt även om det skulle vara roligt då det är det min lillasyster och blivande gudmor Fridas födelsedag...

2010 kommer bli det bästa året i mitt liv det är jag helt övertygad om..


De sista dagarna har mina mensvärksliknade smärtor blivit starkare och igår kväll kom det smärtor och hugg ungefär var 5 min men de satt bara i några sek , så höll det på i 5-6  timmar. Trots det har jag kunnat sova 12 timmar i natt och nu när jag vaknade har jag me rmolnadevärk och inte huggningar..


Just de bokade biljetter till Avator ikväll, är riktigt sugen på att se den, kvittar hur ont jag har.. Ska gå dit i mjukis kläder och bokat en plats nära utgången så jag kan springa ut och kissa..

2010-01-02
 17:11:04

Lördag..

Orkar inte riktigt blogga. Är himla trött, har sovit säkert tolv timmar per natt de senaste nätterna.. Har hört att många gravida har problem att sova nu i slutet av graven men inte jag jag sover bättre än på riktigt länge..
Lillan rör sig riktigt hårt där inne, så hon är nog stor och stark :) Känns som hon ska trilla ut när jag är ute och går och går jag för snabbt hugger det och trycks liksom neråt i underlivet..

I morgon blir det bättre med bloggningen men nu ska jag göra mej i ordning sen hem till mamma på middag och träffa hennes nya karl..