2011-05-30
 16:29:20

Vet ej varför bilden är uppochner.. Idag v...

img_0676 (MMS)

Vet ej varför bilden är uppochner.. Idag var vi på Rul och det är en liten lillasyster som lever rövare i magen.  Ul tog lång tid eftersom den lilla fröken rörde sig exat hela tiden hihi och det var svårt att mätta. Men allt är bra med älsklingen och bf var samma

2011-05-28
 08:51:54

Idag är det två år sedan jag plussade med ...

Idag är det två år sedan jag plussade med mitt hjärta <3 tänkt att det var finaste Lykke-Li som låg i min mage...

2011-05-26
 07:57:21

Vecka 19

Gick för några dagar sedan in i vecka 19, tiden går så himla snabbt den här graviditeten.




Bebis

15 cm lång, väger 250 - 280 g. Ögonbryn, naglar och håret på huvudet är synliga.

Du

Nu kan du känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, det är så klart olika från kvinna till kvinna. Om du har frågor kring träning och kost under graviditeten är du välkommen att fråga våra träningsrådgivare och kostrådgivare.

Infon kommer från minbebis.com







Idag blir det en hemmadag då Lykke fått feber och blivit jätte förkyld. Sovtimmarna i natt har varit få
2011-05-24
 11:01:55

Dagarna som gått....

Idag skulle jag och Lykke-Li åkt till öppna men Lykke vakande vid nio, tror aldrig det hänt förut.Så vi stannar hemma istället, tycker inte om att stressa iväg när Lykke är med.
Har alltid massa att fixa här hemma så har skrivit en liten underbar lista över vad som ska göras idag i den takt jag känner för. Har tyvärr redan fått foglossning, något som är nytt för mig. Den här graviditeten är redan mkt "värre" än när jag väntade Lykke vilket är sjukt påfrestande .
Gick in i vecka 19 igår , bloggar me rom det sedan.

I fredags var det meningen att jag och Magnus skulle ut och äta och gå på bio, har lite mysig egentid.
Pappa/morfar och syster/moster passade Lykke-Li. Vi åkte in till Lund för att gå på bio men där fanns inte den filmen vi ville se, ville se en skräckis.Så vi gick bara och åt och hade det riktigt mysigt, pratade mest om Lykke-Li och Bosse( h*n i magen)
Lykke som brukar somna runt 19 var fortfarande vaken när vi kan hem och satt och kramades med sin moster.

I lördags kom Björn och Josse på besök så vi grillade och hade mysigt, Wilma badade i ån.













I söndags efter pappa och Björn som sovit över i helgen åkt hem kände jag mig sjukt uttråkad så vi tog en tur till Nova. Hittade skor till hela familjen, kläder till Lykke och en långklänning till mig. Älskar långklänningar och har köpt på mig 5 st den senaste tiden som jag kan ha nu i sommar när bosse växer. Vi träffade Lykkes farfar och hans fru Olla så vi åt lunch med dem innan vi åkte till Svågertorp, ville inom ikea och babyland.

Jag har velat ha baby jogger city select men Magnus har hellre velat ha en babytravel men när vi gick in på babyproffsen och han fick klämma och testköra den så ångrade han sig så det slutade med att vi köpte den.
Så nu står den och väntar på oss tills oktober. Blev en rätt dyr söndag bara för att jag var lite uttråkad haha.




Måndagen får jag berätta om mer i ett annat inlägg för nu har jag tvätt som ska hängas upp


2011-05-23
 20:59:02

Underbara unge. Älskar dig mest i världen <3

img_4227 (MMS)

Underbara unge. Älskar dig mest i världen <3

2011-05-19
 08:32:58

En tur till kk-akut..

Var en tag sedan jag bloggade men dagarna räcker inte till och på kvällen är jag så himla trött att jag ofta somnar under nattningen av Lykke.

Igår vaknade vi som vanligt runt sex halv sju, fick under morgonen kramper i magen som gjorde att jag inte kunde stå,gå eller sitta. Fick även brunaflytingar , vilket gjorde att jag började bli lite orolig.
Pratade med mamma som vanligt på morgonen , hon tyckte jag skulle ringa 1177..
Så efter en stund gjorde jag det, kom fram och prata med världens mest sura kärring.
Jag hann inte mer än presentera mig innan hon sa att du: jag skulle uppskatta om du pratar sakta och tydligt för jag förstår inte skånska. Flera gången under samtalet fnittra hon åt min dialekt och sa ett par ggr vad betyder det?
Vad menar ni skåningar med kramper egentligen? Menar ni samma som oss?
Efter hon förståt vad jag menade tyckte hon jag skulle ringa kk-akut i Lund, så ringde dit.
De boka en tid till mig direkt,fick ringa hem Magnus som var tvungen att ombesiktiga bilen igår in kl 13.00 annars skulle vi få körförbud. Så han och Lykke fick åka iväg och fixa det för annars skulle vi vara utan bil och min mamma fick komma och häta mig och sedan följa med mig till Lund.
Kände mig som en liten flicka när jag satt i väntrummet med min mamma.
Fick lämna lite blod och göra både vul och ul, allt var bra med lill*n som förövrigt både vinka och sög på tummen och levde rövare i magen. Hon trodde jag var 3 dagar längre gången än vad vi räknat ut men det får vi se när det är rul den 30:e.
Har hela tiden trott det är en pojke men när jag fick se den lill* fick jag för mig att det är en flicka, jag bryr mig inte vad det blir bara vårt hjärta är friskt.
Var som sagt inget fel på liten i magen men jag har fått urinvägsinfektion därav kramperna och de gamla blodet.
Läkaren sa att det är vanligt att man som gravid inte känner av urinsvägsinfektionen.




2011-05-09
 08:59:40

Om man vill vara lite fin då?

Igår hade vi bestämt oss för att vi skulle ha en hemmsdag men det blev som i lördags vi blev hila uttråkade, vissa dagar går det bra men andra dagar måste man bara iväg. Hade tänkt att ta en tur till Nova men det blev att åka till center syd då det var en miljon år sedan vi där sist.
 
Var på jakt efter några fina mammakläder, helst klänningar då min mage växer i en himla fart.
Jag kommer nog att hunnit att spricka innan det är dags för förlossningen
Men det finns inget fint någonstans och hälften är samma sen när jag väntade Lykke.
Gick in på hms hemsida och där fanns hmmm INGET, hittade dock en fin klänning men den skulle komma i slutet av 2016. typ



Kossorna är uttsläppa och Lykke säger voff voff varje gång dem går förbi trädgården, försöker för´klara att hon fått det lite om bakfoten men det tycker inte hon..

2011-05-07
 17:41:22

Underbar lördag och syskonvagn

Idag har vi spenderat lördagen i Lund. Hade egentligen tänkt att ha en hemma dag med massa fix men vi var för uttråkade så vi tog en runda till Lunda för att äta lunch och bara gå runt och mysa.

Tog en tur inom babyproffsen för att kolla på syskonvagnar och vilken djungel.
Har ni tips på bra syskonvagnar så kom gärna med förslag.
Dem vi vill titta närme på är emmaljunga nitro, bugaboo donkey , baby travel och en fjärde vagn jag inte vet vad den heter.
Var inne på baby jogger city select innan men känner efter en mer noggran titt idag att det inte är något för oss.

Efter vi var klara med Lund åkte vi till skattkammarön där vi spenderade en och en halv timme och hade riktigt roligt alla tre. Lykke-Li hade super roligt och de äldre flickorna som var där ville hela tiden leka med henne och springa efter henne. Till skattkammarön kommer vi åka snart igen och kanske ta med kusinerna William och Nellie













2011-05-06
 13:11:32

Ung mamma?!

Lykke sitter på golvet och leker i lugn och ro så jag passar på att slänga ihop ett litet inlägg.
Både idag och igår har vi lugna hemma dagar eftersom vi varit på bvc och hos fabror doktorn.

Igår var vi på Bvc på 15 månaders kontroll. Allt var bra som det alltid är och utslagen har försvunnit.
Vi berätta att om vi ger Lykke 12 månaders välling så ligger hon och gnyr och trycker på magen på nätterna så vi bestämde att vi skulle pröva 6 månaders fullkornsvälling, Bodil berätta att näringsinnehållet är det samma det är bara fullkornsmängden som är mindre.
Lykke växer som en tok, Lykke som innan legat -1 eller -2 ligger nu på +1 när det gäller längden med sina 80 cm, vår långa fina tjej.
När hon satt och prata med mig och Magnus kom vi in på något och hon sa: ja du som är en sådan ung mamma, absolut inte negativt laddat.

Jag är 25 och  ser inte mig själv som en ung mamma utann bara en mamma. Inte för jag tycker det är något fel i att vara en ung mamma.

Nej nu ska vi ge ge oss iväg så bild får in vara utan ;)

2011-05-05
 10:22:01

Okristligt och v 16..

 Lykke sover redan middag eftersom hon idag vaknade okristligt tidigt, gav henne en välling så hon skulle somna om detta resulterade dock i att hon blev ännu piggare. Så de var bara dra sig upp ur sängen.
Lykke sover numera inte i en spjällsäng utan i en växasäng, vi var tvugna till att byta då hon lärt sig att liksom häva sig uppåt och vill verkligen inte ta risken att hon skulle välta över. Att byta säng är de bästa som hänt eftersom hon sovit 11-13 timmar i sträck i den.




Är inne i gravid vecka 16 och på minbebis.com står det så här:

Bebis

Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Mamma

Nu börjar det säkert komma upp frågor kring graviditeten. Svar på vanliga frågor är:

Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola för bebisen, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
Träna?
Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din energi på och du orkar mer!
Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig.


Små buffar/sparkar har jag känt i någon dag, kände det relativt tidigt med Lykke med. Nu längtar jag efter starka sparkar så även Magnus kan få känna men det lär nog dröja lite till.





Samma bild som i tisdag eftersom magen knappast vuxit mer sedan dess.




Mina tankar går till en gammal arbetskamrats döttrar och fru som nu inte längre finns med oss,vila i frid vännen.
Hoppas du har det bra där du är <3

2011-05-04
 07:10:45

Gravid

Lykke-Li ligger och sover så jag passar på att slänga ihop ett litet inlägg.

Vi väntar som sagt en liten älskling till, i oktober ska den lill* komma om allt går som det ska.
Vänner och familj har vetat det ett tag och nu när chefen vet så är de inte så hemligt längre.
Kan liksom inte dölja det längre då magen har blivit ganska stor, har fått frågor sen v 13 om jag var gravid.
Kände mig som världens dummaste när jag sa nej.

Den här graviditeten var inte planerad och älsklingen med till trorts "skydd" men h*n var/är så älskad från första stund.
Att vänta ett litet syskon till Lykke är underbart men också lite skrämande.
När jag väntade Lykke var jag inte alls rädd, det som var min största rädsla var att jag skulle bajsa på mg under förlossningen.
Själva graviditeten och förlossingen skrämmer mig inte ett dugg, jag längtar efter att ligga krysta för kung och fosterland.
Det är tiden efter som skrämmer mig lite.
Hur ska Lykke ta det ? Kommer jag kunna känna en lika enorm kärlek som jag kännner till Lykke till ett barn till?
( Vilket jag vet att man kommer kunna men just nu känns det konstigt)
Jag har en miljon frågor som yrrar runt i huvudet.

Än så länge mår jag bra förutom illamånde, kräkningarna kom i v 15 och jag hoppas dem inte tänker stanna under resten av graviditeten.
Nej nu hör jag hur Lykke rör på sig får skriv mer en annan gång
2011-05-03
 15:50:57

Lite rund

Fick en kommentar för ett tag sedan om hur det går med viktväktarna?
Det är så himla konstigt för min mage blir bara rundare och rundar .










Eller vad säger ni?