2010-01-21
 15:22:47

2 veckor kvar..

Vecka 39 ( 38+0)


Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Nu är det alltså bara 2 veckor kvar till BF..
Det märks verkligen att hon växt en massa därinne , hon är för stor för att sparka så det bökas runt mer och hon försöker sträcka ut benen känns det som. Ser ut som hon försöker pressa ut fötterna på min höger sida. Hon är inte lika aktiv som innan men desto starkare, stackars liten som har en sådan liten plats att röra sig på nu..







Och ja tröjan var ren när jag tog på mig den i morse hihi


Erika - Miliam & Miltons mamma<3

sv: Tackar :D Kan ju inte annat än att hålla med om att de är söta^^



Nu är det ju riktigt nära för dig, hur känns det? :D



PUBLICERAT: 2010-01-21, 17:26:55 | URL: http://eriikabjoorkman.blogg.se/
Sofie

Så spännande! Nu närmar det sig verkligen för dig! :)



Ja, man kan nog säga att min man boar här hemma, hihi.



PUBLICERAT: 2010-01-21, 20:47:11 | URL: http://jagmigminmitt.blogg.se/
Therese

Fick mössan av svärmor så kan tyvärr inte hjälpa dig. Finns det inte på rean då? Annars får du väl sticka en :P



PUBLICERAT: 2010-01-21, 23:00:22 | URL: http://kossanshandarbete.blogg.se/
Charlotte

Tack de hopps jag med att vi får :) Hjälp hon kan ju komma när som helst nu! :) Roligt! Ska ni hitta på något i helgen? kram :D



PUBLICERAT: 2010-01-22, 12:54:52 | URL: http://snigelbebis.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: